Agenda 21

Agenda 21

que es la agenda 21

¿QUÉ ES LA AGENDA 21?

La Agenda 21: Programa de Acción para el Desarrollo Sostenible es un extenso documento de cuarenta capítulos que recoge los principios de desarrollo sostenible aprobado por 177 gobiernos en la Conferencia de las Naciones Unidas sobre Medio Ambiente y Desarrollo celebrada en Río de Janeiro en 1992, denominada la Cumbre de la Tierra, porque supuso el mayor encuentro de Jefes de Estado que el Mundo había conocido. No es legalmente vinculatoria, pero sí es una obligación política y moral de los gobiernos, ya que su implementación depende de su voluntad.

En su capítulo 28, la Agenda, teniendo en cuenta que la mayoría de los problemas y soluciones consideradas en la Agenda 21 tienen sus raíces en el ámbito local, convoca a los gobiernos locales de todo el mundo a iniciar un diálogo con sus comunidades locales para preparar planes de Agenda 21 Local. El gobierno local como ente ejecutor de la política local ocupa una posición privilegiada y, por tanto, la colaboración de las autoridades locales será determinante para alcanzar los objetivos de sostenibilidad.


QUÈ ÉS L'AGENDA 21?


L'Agenda 21: Programa d'Acció per al Desenrotllament Sostenible és un extens document de quaranta capítols que arreplega els principis de desenrotllament sostenible aprovat per 177 governs en la Conferència de les nacions Unides sobre Medi Ambient i Desenrotllament celebrada en Rio de Janeiro en 1992, denominada la Cimera de la Terra, perquè va suposar la major trobada de Caps d'Estat que el món havia conegut. No és legalment vinculatoria, però sí que és una obligació política i moral dels governs, ja que la seua implementació depén de la seua voluntat.

En el seu capítol 28, l'Agenda, tenint en compte que la majoria dels problemes i solucions considerades en l'Agenda 21 tenen les seues arrels en l'àmbit local, convoca els governs locals de tot el món a iniciar un diàleg amb les seues comunitats locals per a preparar plans d'Agenda 21 Local. El govern local com a ens executor de la política local ocupa una posició privilegiada i, per tant, la col·laboració de les autoritats locals serà determinant per a assolir els objectius de sostenibilitat.

viernes, 31 de marzo de 2017


FÒRUM DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE VILAMARXANT


Vilamarxant, a 31 de març de 2017

Per al mes d'abril en complau convidar-lo a la Jornada d'eficiència energètica en la llar que hem preparat per tal de donar informació respecte a les mesures que podem prendre en les nostres llars respecte a la gestió energètica. Des del Fòrum entenem que és una temàtica de molt d'interés per als ciutadans. Us adjunte el cartell informatiu.
Espere comptar amb la vostra presència i us salude cordialment.


Andreu Casañ Parra
President del Fòrum de Participació Ciutadana de l’Agenda 21 de Vilamarxant


No hay comentarios:

Publicar un comentario